Nyhet

Aros

Aros Bostadsutveckling fördubblade vinsten i Q1

Aros Bostadsutveckling redovisar en fördubbling av omsättningen och vinsten under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Samtliga siffror är presenterade enligt segmentsredovisningen.

Omsättningen steg till 149,7 miljoner kronor (69,6).

Rörelseresultatet blev 20,8 miljoner kronor (10,5), med en rörelsemarginal på 13,9 procent (15,1).

Resultatet efter skatt blev 20,2 miljoner kronor (10,0), och per aktie 0,53 kronor (0,31).

Antal sålda bostäder under perioden uppgick till 93 (94). Bolaget hade inga produktionsstartade bostäder under kvartalet mot 102 samma period i fjol.

"Vi planerar för ett stort antal produktionsstarter framöver och har efter kvartalets utgång tecknat avtal med ByggR1 avseende den andra etappen av Viggby Ängar. Produktionsstart sker under innevarande kvartal", kommenterar vd Magnus Andersson.

När det kommer till bostadsmarknaden var den fortsatt stark under perioden trots ett mer osäkert läge efter Rysslands invasion av Ukraina.

"Osäkerheterna ledde till kostnadsökningar och materialbrist inom byggsektorn under kvartalet, som väntas bli långvariga. För Aros Bostad är majoriteten av projekten i pågående produktion upphandlade på totalentreprenad med fast pris där effekten av prisökningar är begränsade. I projekt som står inför produktionsstart arbetar vi i nära samarbete med starka och välrenommerade entreprenörer för att hitta de bästa lösningarna", säger Andersson.

Aros Bostadsutveckling, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning149,769,6115,1%
Rörelseresultat20,810,598,1%
Rörelsemarginal13,9%15,1%
Nettoresultat20,210,0102,0%
Resultat per aktie, kronor0,530,3171,0%


http://media.finwire.com/media/FWS0074610-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Aros Bostadsutveckling

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Aros Bostadsutveckling

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt