Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aros

Aros Bostadsutveckling ökar både omsättningen och rörelseresultatet under fjärde kvartalet

Aros Bostadsutveckling redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan samtidigt ökade rörelsevinsten ökade. Styrelsen föreslår ingen utdelning. Siffrorna är presenterade enligt segmentsredovisningen.

Omsättningen steg 216,9 procent till 24,4 miljoner kronor (7,7).

Antalet sålda bostäder under perioden uppgick till 16 (133), antalet bokade bostäder uppgick till 50 (0).

"Under det fjärde kvartalet sålde vi 16 bostäder på bindande avtal och 50 bostäder med bokningsavtal jämfört med 133 bindande avtal under samma kvartal föregående år. Den lägre försäljningen för sista kvartalet är en följd av att två projektfastigheter i Täby och Orminge om totalt 206 bostäder avyttrades som hyresrätter till CBRE Global Investors under tredje kvartalet och att Aros Bostad därmed hade färre bostä­ der ute till försäljning", skriver Magnus Andersson, vd för Aros Bostadsutveckling.

Rörelseresultatet blev 22,7 miljoner kronor (17,2), med en rörelsemarginal på 93,0 procent (223,4).

Resultatet efter skatt blev 21,9 miljoner kronor (16,5), en ökning med 32,7 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 0,58 kronor (0,51), vilket innebär en ökning med 13,7 procent mot föregående år.

Ingen utdelning föreslås (0).

"När vi summerar verksamhetsåret 2021 ser vi ett år av stark tillväxt i kombination med det starkaste rörelseresultatet i bolagets historia. En målmedveten ökning av antalet produktionsstarter, backad av en god försäljning, har lett till att vi under året uppnådde vår målsättning om en produktionsvolym om 800-1 000 bostäder i pågående produktion två år tidigare än utsatt i vår affärsplan", skriver Andersson.

Aros Bostadsutveckling, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning24,47,7216,9%
Rörelseresultat22,717,232,0%
Rörelsemarginal93,0%223,4%
Nettoresultat21,916,532,7%
Resultat per aktie, kronor0,580,5113,7%
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWS006F863-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Aros Bostadsutveckling

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Aros Bostadsutveckling

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt