Athanase Innovation investerar i Discord
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Athanase Innovation investerar i Discord

Athanase Innovation investerar i amerikanska Discord, som erbjuder en populär kommunikationsplattform. Investeringen görs av ett helägt dotterbolag till Athanase Innovation och uppgår till knappt 1 procent av förvaltat kapital och ägandet i Discord uppgår till mindre än 1 procent.

"Discord har skapat en unik position för människor att träffas digitalt och diskutera en uppsjö olika ämnen. Att man lyckats positionera bolaget från att initialt fokusera på gamers till grupper med helt andra intressen är imponerande och en stor förklaring till den starka tillväxten i användarbasen" säger Daniel Nyhren, vd i Athanase Innovation i ett pressmeddelande.

Andra investerare i Discord är bland annat Index Ventures, Greylock Partners samt Accell. Svenska investmentbolaget Flat Capital köpte nyligen en post med befintliga aktier i Discord för cirka 19 miljoner kronor.

Nyligen kom uppgifter från Bloomberg News att Discord intervjuar banker för en potentiell börsnotering som kan ske i år.

Enligt uppgifterna överväger Discord en direktnotering då man redan är välkapitaliserade. Ett slutgiltigt beslut har dock ännu inte tagits och bolaget kan välja en traditionell börsnotering.

Discord värderades senast till 15 miljarder dollar i en finansieringsrunda på 500 miljoner dollar i september förra året. Det var betydligt högre än värderingen på 10 miljarder dollar som Microsoft ville köpa Discord för tidigare under 2021. Den affären blev emellertid aldrig av.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Athanase Innovation

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Athanase Innovation

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt