Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Audientes

Audientes sänker intäktsprognosen för 2022

Danska hörapparattillverkaren Audientes sänker intäktsprognosen för 2022 kraftigt då bolaget upplevt en övergripande avmattning på marknaden jämfört med tidigare förväntningar. Det är främst relaterat till en försening av uppstarten av samarbeten med ett antal nya partners till första kvartalet 2023.

Bolaget skriver också att dess nya produkt, Companion by Audientes, nu inte förväntas vara kommersiellt tillgänglig förrän första kvartalet 2023.

Audientes räknar nu med 3,5-5 miljoner danska kronor i intäkter i år, från tidigare 9-12 miljoner. Guidningen för ebitda-resultatet om -10 till -12 miljoner danska kronor upprepas.

"Audientes meddelade i början av oktober att försäljningen för Q1-Q3 2022 överstigit 3 miljoner danska kronor i linje med våra förväntningar och stöder våra utsikter för helåret. Ett antal faktorer har dock lett till att vår intäktstillväxt har skjutits upp - den förväntade tillväxten för Q4 2022 förväntas nu ske under Q1 2023, när nya samarbetspartners kommer att ta fart och "Companion by Audientes" kommer att vara kommersiellt tillgänglig", kommenterar vd Steen Thygesen.

Vidare framgår att bolaget har implementerat kostnadsbesparingar för att förbättra lönsamheten.

Audientes släpper sin delårsrapport för tredje kvartalet den 17 november.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Audientes

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Audientes

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt