Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bawat

Bawat säkrar principiellt godkännande hos Nefco om grön finansiering på 25 miljoner

Bawat har fått ett principiellt godkännande från Nordic Environment Finance Corporation, Nefco, om en grön finansiering på cirka 25 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Finansieringen kommer enligt Bawat att troligen bli utbetald under två trancher, men en första under första halvåret 2023 och den andra under 2024.

Enligt Bawat är de specifika detaljerna kring finansieringen, såsom villkor och förhållanden, fortsatt föremål för förhandlingar. Ett slutligt avtal väntas bli tillkännagivet inom kort.

Finansieringen från Nefco kan täcka högst 50 procent av bolagets totala finansieringsbehov och måste matchas med eget kapital i ett förhållande på minst 1:1. Den beräknade återbetalningstiden för finansieringen är på sju år.

Då Nefco-finansieringen måste täckas med 1:1 undersöker Bawats styrelse också förutsättningarna för en nyemission på kort sikt. För att täcka likviditetsbehoven under tiden som man håller på att slutföra Nefco-finansieringen och den potentiella nyemissionen, kommer bolaget också att uppta ett brygglån. Detta beräknas vara arrangerat och på plats i slutet av mars 2023.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Bawat Water

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Bawat Water

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt