Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bekräftat:

Bekräftat: Nordic Capital och CVC Fonder lägger bud på Cary Group på 65 kronor per aktie

Nordic Capital och CVC Fonder lägger ett kontanterbjudande för bilglasbolaget Cary Group på 65 kronor per aktie, enligt ett pressmeddelande.

Erbjudandet värderar hela Cary Group till 8,57 miljarder kronor och har en premie på 60 procent mot Cary Group-aktien senaste stängningskurs på tisdagen.

Acceptperioden beräknas starta den 7 juli och avslutas omkring den 22 augusti.

Erbjudandet är villkorat av att det accepteras av mer än 90 procent av det totala antalet aktier i Cary Group.

Cary Group, som tidigare hette Ryds Bilglas, noterades av Nordic Capital på Stockholmsbörsen i september förra året. Nu avser man alltså att köpa ut bolaget efter nio månader och det till ett pris lägre än teckningskursen på 70 kronor per aktie.

"Nordic Capital är engagerat i Cary Groups framtid och tror att konsortiet kan stödja Cary Groups fortsatta tillväxt och positionera bolaget som en europeisk marknadsledare. Givet den osäkra makroekonomiska situationen, med hög inflation, stigande räntor och ett förändrat marknadssentiment, fullföljs denna ambition för närvarande bättre som ett privatägt bolag för att bibehålla tempot i den pågående branschkonsolideringen", kommenterar Andreas Näsvik, Partner och Head of Industrial & Business Services på Nordic Capital Advisors.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Cary Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Cary Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt