Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Berkshire

Berkshire har minskat i BYD, kan elda på spekulationer om fullständigt uttåg - BN

Warren Buffetts investeringskonglomerat Berkshire Hathaway har minskat sitt ägande i kinesiska elbilstillverkaren BYD, rapporterar Bloomberg News.

Berkshire har sålt aktier för cirka 47 miljoner dollar och därigenom gått ned i ägande till 19,92 procent från tidigare 20,04 procent. Reduktionen genomfördes den 24 augusti, enligt inskickade dokument.

Avyttringen aviseras en månad efter att en post på 20,49 procent i BYD, den exakta storlek som Berkshire ägde vid senaste publiceringen i december, hade hamnat i ett clearingsystem. Där måste aktier först placeras innan en avyttring kan genomföras, vilket investerare uppfattade som att Berkshire var på väg att göra en exit. Att Berkshire nu verkligen har sålt en del av aktierna lär inte stilla marknadens spekulationer om ett fullständigt uttåg.

Aktien har annars rusat nästan 300 procent på Hongkongbörsen under de senaste två åren. En analytiker som Bloomberg pratade med tolkade Berkshires försäljning som ett sätt att ta hem vinsten efter den kraftiga uppgången.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Berkshire Hathaway A

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Berkshire Hathaway A

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt