Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Berkshire

Berkshire har minskat i BYD, kan elda på spekulationer om fullständigt uttåg - BN

Warren Buffetts investeringskonglomerat Berkshire Hathaway har minskat sitt ägande i kinesiska elbilstillverkaren BYD, rapporterar Bloomberg News.

Berkshire har sålt aktier för cirka 47 miljoner dollar och därigenom gått ned i ägande till 19,92 procent från tidigare 20,04 procent. Reduktionen genomfördes den 24 augusti, enligt inskickade dokument.

Avyttringen aviseras en månad efter att en post på 20,49 procent i BYD, den exakta storlek som Berkshire ägde vid senaste publiceringen i december, hade hamnat i ett clearingsystem. Där måste aktier först placeras innan en avyttring kan genomföras, vilket investerare uppfattade som att Berkshire var på väg att göra en exit. Att Berkshire nu verkligen har sålt en del av aktierna lär inte stilla marknadens spekulationer om ett fullständigt uttåg.

Aktien har annars rusat nästan 300 procent på Hongkongbörsen under de senaste två åren. En analytiker som Bloomberg pratade med tolkade Berkshires försäljning som ett sätt att ta hem vinsten efter den kraftiga uppgången.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Berkshire Hathaway A

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Berkshire Hathaway A

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt