Bernie Sanders och Elizabeth Warren vill att Blackrock hjälper till att avsluta kolstrejk

Nyhet

Bernie Sanders och Elizabeth Warren vill att Blackrock hjälper till att avsluta kolstrejk

Finansbjässen Blackrocks vd Larry Fink uppmanas av amerikanska senatorerna Bernie Sanders och Elizabeth Warren att utnyttja sitt innehav i kolföretaget Warrior Met Coal till att få slut på en pågående strejk. Det rapporterar CNBC.

Senatorerna vill att Fink tvingar Warrior Met Coals ledning till en uppgörelse med den strejkande personalen.

”Mr. Fink, vår begäran är enkel. Blackrocks styrelse måste offentligt kräva att Warrior Met förhandlar i god tro och kommer överens om ett rimligt kontrakt som behandlar arbetarna med värdighet och respekt”, står det i ett brev undertecknat också av en tredje senator, Tammy Baldwin.

Strejken omfattar cirka 1 000 arbetare och har pågått sedan april.

Blackrock har tidigare under fredagen presenterat sina siffror för fjärde kvartalet, vilka visade på en högre vinst än väntat.

https://www.cnbc.com/2022/01/14/bernie-sanders-elizabeth-warren-urge-blackrock-ceo-larry-fink-to-intervene-in-coal-strike.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev