Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Beyond

Beyond Meat skär ned med 40 tjänster - del av en besparingsplan

Amerikanska matföretaget Beyond Meat skär ned med 40 positioner som en del av en bredare besparingsplan. Det meddelade vd Ethan Brown i ett internt memo, rapporterar Bloomberg News.

"Även om det är svårt är detta beslut en del av vår större strategi för att minska driftskostnaderna och stödja hållbar tillväxt", sade Brown i memot som Bloomberg tagit del av.

Anställda från driftsteamet på flera olika platser ska ha berörts, enligt personer bekanta med saken.

Bolaget har kantats av motgångar det senaste. Konkurrensen har ökat samt att ökningen av produktionen och skapandet av nya produkter har mött motgångar.

Företaget hade 1 100 anställda i slutet av förra året. De kommer med rapport under torsdagen. Aktien är ned nästan 50 procent i år.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Beyond Meat

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Beyond Meat

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt