Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Biogaia

Biogaia rapporterar i linje med de preliminära siffrorna

Bioteknikbolaget Biogaia redovisar en rapport för första kvartalet som överensstämmer med siffrorna från den omvända vinstvarningen i slutet av april.

Omsättningen steg 40,6 procent till 284 miljoner kronor (202). Exklusive valutaeffekter var ökningen 32 procent. Den organiska tillväxten var 24 procent.

Rörelseresultatet blev 95,3 miljoner kronor (64,2), med en rörelsemarginal på 33,6 procent (31,8).

Resultatet före skatt var 97,4 miljoner kronor (64,0).

Resultatet efter skatt blev 76,3 miljoner kronor (50,4), och per aktie 3,78 kronor (2,50).

Vd Isabelle Ducellier konstaterar att bolaget fått en bra start på året.

"Det gläder mig att se att, helt enligt vår målsättning, att både barnsegmentet (+38 procent) och vuxensegmentet (+57 procent) växer globalt. Det mycket goda resultatet drivs av ett par faktorer. Först och främst, lättade eller minskade covid-restriktioner i Europa, vilket gör det möjligt för våra partner att aktivt återbesöka sjukvårdspersonal och apoteken och för konsumenter att återgå till ett normalt liv../../..För det andra fungerar vår satsning på direktmarknader bättre än förväntat", säger hon.

Man är också nöjda med utvecklingen i Sydamerika och den nyaste marknaden i Argentina som nådde hela budgeten för 2022 på ett kvartal.

"När det gäller APAC hade vi ett bra kvartal som drevs av Sydkorea tack vare våra nya omni-kanaldistributörer, Hongkong som återhämtade sig från ett dåligt föregående år och av bra försäljning i Vietnam. Kina dock lider av covid-restriktioner med många storstäder i ”lockdown”. Vår distributör reducerar risken genom att öppna nya lager för att säkerställa en fungerande logistik", säger Biogaia-chefen.

Biogaia, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning28420240,6%
Rörelseresultat95,364,248,4%
Rörelsemarginal33,6%31,8%
Resultat före skatt97,464,052,2%
Nettoresultat76,350,451,4%
Resultat per aktie, kronor3,782,5051,2%


http://media.finwire.com/media/FWM0073E77-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om BioGaia

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien BioGaia

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.