Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Blick

Blick Global förvärvar verksamhet från Internet Vikings

Adtech-bolaget Blick Global förvärvar delar av Internet Vikings verksamhet inom marknadsföringslösningar.

Köpeskillingen uppgår till 30 miljoner kronor varav hälften är kontanter och övrig del aktier i Blick Global. Kontantdelen betalas genom en revers som löper till årsskiftet. Tillträde av förvärvet förväntas ske i slutet av maj. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den förvärvade verksamheten redovisade en vinst på cirka 5 miljoner kronor förra året.

Verksamheten som förvärvas skyddar operatörernas organiska sökvolymer samt säkerställer att inte konkurrerande verksamheter eller marknadsföringspartners får del av den trafiken. Verksamheten genererade 5 miljoner kronor i vinst under 2021 och visade en stark tillväxt med goda marginaler.

Verksamheten som förvärvas skyddar operatörernas organiska sökvolymer samt säkerställer att inte konkurrerande verksamheter eller marknadsföringspartners får del av den trafiken.

"Det här är ett av de mest kreativa och värdeskapande produktifieringar jag sett inom ett så komplext område som SEO och för att skydda enskilda varumärkens organiska söktrafik av nya potentiella kunder. Finansiellt tillförs Blick ett starkt positivt kassaflöde och grundarna till Internet Vikings ges en betydande ägarandel vilket definitivt kommer stärka vår fortsatta tillväxt", säger Erik Ahlberg, vd för Blick Global, i en kommentar.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Blick Global

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Blick Global

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt