Nyhet

Blick

Blick Global förvärvar verksamhet från Internet Vikings

Adtech-bolaget Blick Global förvärvar delar av Internet Vikings verksamhet inom marknadsföringslösningar.

Köpeskillingen uppgår till 30 miljoner kronor varav hälften är kontanter och övrig del aktier i Blick Global. Kontantdelen betalas genom en revers som löper till årsskiftet. Tillträde av förvärvet förväntas ske i slutet av maj. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den förvärvade verksamheten redovisade en vinst på cirka 5 miljoner kronor förra året.

Verksamheten som förvärvas skyddar operatörernas organiska sökvolymer samt säkerställer att inte konkurrerande verksamheter eller marknadsföringspartners får del av den trafiken. Verksamheten genererade 5 miljoner kronor i vinst under 2021 och visade en stark tillväxt med goda marginaler.

Verksamheten som förvärvas skyddar operatörernas organiska sökvolymer samt säkerställer att inte konkurrerande verksamheter eller marknadsföringspartners får del av den trafiken.

"Det här är ett av de mest kreativa och värdeskapande produktifieringar jag sett inom ett så komplext område som SEO och för att skydda enskilda varumärkens organiska söktrafik av nya potentiella kunder. Finansiellt tillförs Blick ett starkt positivt kassaflöde och grundarna till Internet Vikings ges en betydande ägarandel vilket definitivt kommer stärka vår fortsatta tillväxt", säger Erik Ahlberg, vd för Blick Global, i en kommentar.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Blick Global

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Blick Global

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt