BMWs försäljning minskade 6 procent i första kvartalet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

BMWs försäljning minskade 6 procent i första kvartalet

BMWs

Tyska fordonstillverkaren BMW minskade under första kvartalet den totala försäljningen inom gruppen med 6,2 procent till 596 907 fordon, jämfört med det rekordstarka första kvartalet i fjol.

"Efter en stark start på året, i en mycket volatil miljö, överskuggade de kombinerade effekterna av den geopolitiska situationen i Östeuropa och covid-avstängningarna i Kina affärsutvecklingen under kvartalet. Trots detta absorberade företaget dessa effekter på ett bra sätt överlag", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Försäljningen i Europa sjönk 7,8 procent, där Tyskland minskade 9,4 procent. Försäljningen i Asien var ned 7,9 procent med Kina minus 9,2 procent. Positiv utveckling noterades i regionen Americas som steg 2,9 procent med USA upp 3,7 procent.

Bland de olika fordonssegmenten noterade BMW en nedgång med 7,3 procent till 519 796 fordon, Mini ökade 1,1 procent till 74 487 fordon och BMW Group helelektriska fordon ökade 149,2 procent till 35 289 enheter.

Pieter Nota, medlem i företagsledningen, säger att bolaget är på rätt spår att nå de ambitiösa tillväxtmålen som satts upp för elbilarna under 2022.

Han säger också att BMW räknar med att årets försäljning kommer hamna i nivå med 2021, trots den utmanande global miljön. Det är samma bedömning som tidigare kommunicerats.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om BMW

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien BMW

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt