Nyhet

Boeing väntas återuppta leveranser av 787 Dreamliner under andra halvan av året - Reuters

Flygplanstillverkaren Boeing har meddelat sina kunder samt leverantörer av reservdelar att leveranserna av flygplansmodellen 787 Dreamliner kommer att återupptas under andra halvåret i år. Det rapporterar Reuters med hänvisning till uppgifter från källor.

Boeing förklaras ha byggt upp ett stort lager och låst mycket pengar i de producerade planen, som inte kunnat levereras sedan förra året på grund av "strukturella brister".

Företaget har sedan en tid tillbaka slutat lämna offentliga uppdateringar kring när leveranserna kan väntas påbörjas igen. Den totala kostnaden för problemen uppgår till omkring 5,5 miljarder dollar, enligt Boeing.

Förseningarna har fått effekt på flygtrafiken. I februari meddelade American Airlines att de tvingas ställa in flygningarna mellan Seattle och London till följd av stoppen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Boeing

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Boeing

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt