Nyhet

Boeings satsning på ryskt titanium inkluderar sanktionerad oligark - WSJ

Boeings satsning på ryskt titanium involverar kopplingar till en sanktionerad oligark. Det skriver Wall Street Journal.

Även om flygplanstillverkaren meddelat att de slutat köpa ryskt titan sedan landets invasion av Ukraina, återstår beslut kring hur de ska göra med sitt joint venture med titanleverantören, som leds av Putins tidigare KBG-kollega Sergey Chemezov.

En tredjedel av bolagets titan kommer idag från Ryssland, resten kommer ifrån USA, Japan, Kina och Kazakstan.

"Vårt lager och mångfald av källor till titan ger tillräcklig tillgång för flygplansproduktion, och vi kommer att fortsätta att ta de rätta stegen för att säkerställa långsiktig kontinuitet", uppgav en talesperson för Boeing.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Boeing

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Boeing

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt