Nyhet

Bokusgruppen

Bokusgruppen rapporterar lägre intäkter och minskad förlust i första kvartalet

Bokhandeln Bokusgruppen redovisar lägre intäkter och minskad förlust i första kvartalet 2022 jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

Nettoomsättningen sjönk 4,6 procent till 440,8 miljoner kronor (461,9).

Ebitda-resultat blev 30,2 miljoner kronor (27,8), med en ebitda-marginal på 6,9 procent (6,0).

Ebita-resultat blev -0,4 miljoner kronor (-2,4).

Ebita exklusive jämförelsestörande poster blev -2,2 miljoner kronor (-5,2).

Rörelseresultatet blev -10,3 miljoner kronor (-12,7).

Resultatet före skatt var -13,4 miljoner kronor (-19,1).

Resultatet efter skatt blev -10,6 miljoner kronor (-15,2).

Resultat per aktie hamnade på -0,65 kronor (-1,13).

Bokusgruppen accelererar under 2022 satsningen på onlinekanalerna för att långsiktigt skapa högre tillväxt. Det handlar om systemplattform, konsumentlogistik och ökad marknadsföring. Investeringarna ökar därmed under 2022 jämfört med 2021. Satsningen görs med flera års starka resultat i ryggen och finansieras av goda kassaflöden. På kort sikt kan satsningarna påverka resultatet och kassaflöden. På längre sikt kommer det att bygga tillväxt i linje med målsättningarna, skriver bolaget om utsikterna i delårsrapporten.

Det råder stark oro i omvärlden efter Rysslands invasion av Ukraina. Samtidigt kvarstår en viss osäkerhet kopplat till pandemin, både vad gäller risken för ytterligare pandemivågor och störningar i leveranskedjor. Energi-och råvarupriser ökar, inflationen ligger på en hög nivå och räntorna tros stiga snabbare än väntat.

Indirekta följdverkningar av pandemin har hittills inte drabbat Bokusgruppen i någon större utsträckning, men högre råvaru- och produktionspriser till följd av invasionen och ett osäkert omvärldsläge påverkar i allt högre grad i form av högre inköpspriser, elpriser och transportkostnader, avslutas utsikterna.

Bokusgruppen, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning440,8461,9-4,6%
EBITDA30,227,88,6%
EBITDA-marginal6,9%6,0%
EBITA-0,4-2,4
Rörelseresultat-10,3-12,7
Resultat före skatt-13,4-19,1
Nettoresultat-10,6-15,2
Resultat per aktie, kronor-0,65-1,13


http://media.finwire.com/media/FWS0073290-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Bokusgruppen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Bokusgruppen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt