Bonnier News lämnar kontantbud på Readly (uppdatering)
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bonnier News lämnar kontantbud på Readly (uppdatering)

Bonnier

(Tillägg i hela nyheten)

Bonnier News Group lämnar genom dotterbolaget Tidnings AB Marieberg ett rekommenderat kontanterbjudande om 12 kronor per aktie till aktieägarna i Readly International. Det totala värdet på budet ligger på cirka 455 miljoner kronor.

Budet innebär en premie på 59,3 procent från 7,535 kronor som var senast betalt i fredags. Readly introducerades på Stockholmsbörsen den 17 september 2020 till teckningskursen 59 kronor.

Readlys oberoende budkommitté rekommenderar enhälligt aktieägarna i Readly att acceptera budet. Rekommendationen stöds av ett värderingsutlåtande (så kallad fairness-opinion) från BDO Corporate Finance.

Varken Bonnier News eller någon av dess närstående bolag eller närstående parter innehar några aktier eller andra finansiella instrument i Readly som ger en finansiell exponering mot Readlys aktie i dagsläget.

Budet är villkorat av att det accepteras i sådan utsträckning att Bonnier News blir ägare till aktier motsvarande mer än 90 procent av det totala antalet utestående aktier i Readly (efter full utspädning).

Bonnier News har identifierat ett antal överlappande funktioner i Norden vilket förväntas ha viss effekt på personalstyrkan

Vidare meddelas att Bonnier News har ingått avtal med Cafeyn Group, som är en diversifierad mediekoncern som främst erbjuder digitala prenumerationstjänster, med avsikten att Cafeyn blir ägare av Readlys icke-nordiska verksamheter, villkorat av att buderbjudandet fullföljs.

Noterbart också är att Readly och Bonnier News tidigare har haft samarbeten men förlagsavtalet sades upp strax före Readlys börsnotering hösten 2020.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Readly

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Readly

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt