Nyhet

Boozt

Boozt förvärvar resten av Rosemunde

E-handelsbolaget Boozt har ingått avtal om att förvärva resterande 33,3 procent av aktierna i Rosemunde till en värdering av 275 miljoner danska kronor på skuldfri basis. Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpet görs efter att Rosemunde framgångsrikt integrerats i Boozt.

"Förvärvet ger Boozt full kontroll att vidareutveckla Rosemunde samt skapar förutsättningar för att driva expansion av Brand Hub-verksamheten och egenägda varumärken som Svea", skriver bolaget.

Boozt finansierar köpet av resterande aktier i Rosemunde med egna medel. Affären påverkar inte Boozts prognos för 2021.

Rosemunde säljer kläder till kvinnor online och i fler än 1 000 butiker och varuhus världen över. Bolaget är grundat 2004 med säte i Köpenhamn.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Boozt

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Boozt

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt