Nyhet

Boozt

Boozt ska emittera och återköpa C-aktier för prestationsbaserat aktieprogram

E-handelsbolaget Boozt har beslutat att emittera 577 000 C-aktier till Carnegie som omedelbart återköps till samma teckningskurs. Det framgår av ett pressmeddelande.

Syftet med detta är att sedan kunna omvandla C-aktierna till stamaktier, och därigenom säkerställa leverans av prestationsaktier till ledande befattningshavare och nyckelpersoner i bolagets prestationsbaserade aktieprogram LTI 2021. Programmet antogs vid bolagets årsstämma förra året.

Teckningskursen är cirka 0,083333 kronor per aktie, vilket motsvarar aktiernas kvotvärde.

Tilldelningen av prestationsaktierna under ovannämnda program kommer att ske inom 30 dagar efter den 27 maj 2024.

Boozt innehar sedan tidigare 1,39 miljoner C-aktier, vilka berättigar till en tiondels röst vardera och saknar rätt till vinstutdelning.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Boozt

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Boozt

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt