Boris Johnson ger sig in i kampen om Arms börsnotering - FT
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Boris Johnson ger sig in i kampen om Arms börsnotering - FT

Boris

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson ger sig in i kampen om att få chipdesignbolaget Arm börsnoterat på Londonbörsen. Det skriver Financial Times.

Johnson uppges ha skrivit till ledande personer på Softbank i ett försök att få konglomeratet att börsnotera Arm på Londonbörsen. Även andra ministrar tillika representanter för London Stock Exchange försöker övertyga Softbank, som i nuläget planerar att notera Arm på börsen i New York.

Enligt källor som Financial Times har talat med är sannolikheten för att Arm noteras på Londonbörsen liten.

Softbank fick nyligen tillbaka den juridiska kontrollen över Arm China, efter att ha löst konflikten med tidigare vd Allen Wu. Konglomeratet har tidigare försökt sälja Arm till Nvidia för 80 miljarder dollar, men den affären sprack på grund av att konkurrensmyndigheterna hade invändningar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Softbank

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Softbank

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.