Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Boris

Boris Johnson ger sig in i kampen om Arms börsnotering - FT

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson ger sig in i kampen om att få chipdesignbolaget Arm börsnoterat på Londonbörsen. Det skriver Financial Times.

Johnson uppges ha skrivit till ledande personer på Softbank i ett försök att få konglomeratet att börsnotera Arm på Londonbörsen. Även andra ministrar tillika representanter för London Stock Exchange försöker övertyga Softbank, som i nuläget planerar att notera Arm på börsen i New York.

Enligt källor som Financial Times har talat med är sannolikheten för att Arm noteras på Londonbörsen liten.

Softbank fick nyligen tillbaka den juridiska kontrollen över Arm China, efter att ha löst konflikten med tidigare vd Allen Wu. Konglomeratet har tidigare försökt sälja Arm till Nvidia för 80 miljarder dollar, men den affären sprack på grund av att konkurrensmyndigheterna hade invändningar.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Softbank

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Softbank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt