C Security väljer att pausa affär i Ryssland
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

C Security väljer att pausa affär i Ryssland

Båtlarmspecialisten C Security har med anledning av Rysslands krig i Ukraina valt att pausa arbetet med den planerade affären med den ryska försäkringskooperationen OSK. Det framgår av ett pressmeddelande.

Rysslands invasion av Ukraina är oförsvarlig och har skapat den allvarligaste säkerhetspolitiska situationen i modern tid och skapar stor ekonomisk osäkerhet både i Sverige och globalt. Ett antal sanktioner har utfärdats, fler och strängare sanktioner kommer troligtvis utfärdas inom kort och förändringar kommer att kunna ske från dag till dag, skriver bolaget.

- Det förskräckliga som nu händer leder inte bara till obeskrivligt mänskligt lidande, det gör också att det inte längre finns förutsättningarna att göra affärer med Ryssland, säger vd Jacob Lundberg.

- Av praktiska, juridiska och inte minst moraliska skäl ser vi inga andra möjligheter än att pausa affären med OSK. Vår samarbetspartner och importör Armada fullföljer ändå sina ansträngningar med stöd av OSK att få importtillståndet registrerat av det ryska tullverket. Tillsammans hoppas vi på en ljusare framtid och vi vill naturligtvis behålla möjligheten att leverera våra produkter och tjänster eftersom vi inte vet någonting om utgången av det pågående kriget och vad som händer på längre sikt, fortsätter Jacob Lundbeg.

Affären omfattar drygt 15 000 båtförsäkringstagare för vilka C-pod systemet ska bli obligatoriskt i utbyte mot sänkt försäkringspremie och självriskeliminering. Allting är förberett för att lansera erbjudandet till försäkringstagarna. Återstår endast att registrera det förnyade importtillståndet. Det totala värdet av affären är mellan 100 och 150 miljoner kronor för C Security.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om C Security

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien C Security

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.