Nyhet

C Security väljer att pausa affär i Ryssland

Båtlarmspecialisten C Security har med anledning av Rysslands krig i Ukraina valt att pausa arbetet med den planerade affären med den ryska försäkringskooperationen OSK. Det framgår av ett pressmeddelande.

Rysslands invasion av Ukraina är oförsvarlig och har skapat den allvarligaste säkerhetspolitiska situationen i modern tid och skapar stor ekonomisk osäkerhet både i Sverige och globalt. Ett antal sanktioner har utfärdats, fler och strängare sanktioner kommer troligtvis utfärdas inom kort och förändringar kommer att kunna ske från dag till dag, skriver bolaget.

- Det förskräckliga som nu händer leder inte bara till obeskrivligt mänskligt lidande, det gör också att det inte längre finns förutsättningarna att göra affärer med Ryssland, säger vd Jacob Lundberg.

- Av praktiska, juridiska och inte minst moraliska skäl ser vi inga andra möjligheter än att pausa affären med OSK. Vår samarbetspartner och importör Armada fullföljer ändå sina ansträngningar med stöd av OSK att få importtillståndet registrerat av det ryska tullverket. Tillsammans hoppas vi på en ljusare framtid och vi vill naturligtvis behålla möjligheten att leverera våra produkter och tjänster eftersom vi inte vet någonting om utgången av det pågående kriget och vad som händer på längre sikt, fortsätter Jacob Lundbeg.

Affären omfattar drygt 15 000 båtförsäkringstagare för vilka C-pod systemet ska bli obligatoriskt i utbyte mot sänkt försäkringspremie och självriskeliminering. Allting är förberett för att lansera erbjudandet till försäkringstagarna. Återstår endast att registrera det förnyade importtillståndet. Det totala värdet av affären är mellan 100 och 150 miljoner kronor för C Security.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om C Security

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien C Security

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt