Nyhet

Careium

Careium ökar omsättning men minskar resultatet

Välfärdsteknikbolaget Careium ökade omsättningen men minskade resultatet i det fjärde kvartalet. Bolaget har knoppats av från Doro och rapporten är den första sedan noteringen på First North i slutet av året.

Omsättningen steg 12,2 procent till 162,3 miljoner kronor (144,7). Tjänsteförsäljningen uppgick till 126,8 miljoner kronor (109,7) en ökning med 15,6 procent. Produktförsäljningen uppgick till 35,5 miljoner (35,0) en ökning med 1,4 procent.

Ebitda-resultat blev 16,9 miljoner kronor (19,8), med en ebitda-marginal på 10,4 procent (13,7).

Rörelseresultatet blev -0,5 miljoner kronor (6,3).

Justerat rörelseresultat blev 0,9 miljoner kronor (6,3), med en justerad rörelsemarginal på 0,6 procent (4,4).

Resultat per aktie hamnade på -0,05 kronor (0,15).

"Den positiva försäljningsutvecklingen fortsatte i det fjärde kvartalet, och vi uppnådde den högsta omsättningen någonsin i Careium. Tjänsteförsäljningen ökade med 16 procent i kvartalet vilket är en stark prestation. Försäljningen är främst driven av Norden där vi gjort stora framsteg med flertalet nya avtal som implementerats i kvartalet", skriver vd Carl-Johan Zetterberg Boudrie i rapporten.

Careium har fortsatta utmaningar med prishöjningar på komponenter och kostnader som uppkommer för att bibehålla kvalitén och servicenivån i tjänsteleveransen under den rådande pandemin. Bruttomarginalen har trotts detta förbättrats gentemot föregående kvartal samt gentemot fjärde kvartalet 2020.

"Vi fortsätter att följa utvecklingen i omvärlden för att snabbt ställa om och anpassa oss till den verklighet vi befinner oss i", skriver Careium-chefen.

Careium ser utmaningar i Storbritannien.

"Vi har under kvartalet haft en försämrad lönsamhet med stora utmaningar i Storbritannien. Där krävs det ett ordentligt krafttag och arbete för att slutföra integrationen av våra förvärv och få ut de synergier vi vet finns där. Vi har under kvartalet påbörjat en omstrukturering av regionen för att vända utvecklingen i verksamheten", uppger Zetterberg Boudrie.

Careium, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning162,3144,712,2%
EBITDA16,919,8-14,6%
EBITDA-marginal10,4%13,7%
Rörelseresultat-0,56,3
Rörelsemarginal4,4%
Rörelseresultat, justerat0,96,3-85,7%
Rörelsemarginal, justerad0,6%4,4%
Resultat per aktie, kronor-0,050,15


http://media.finwire.com/media/FWS006EEAD-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Careium

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Careium

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt