Nyhet

Careium

Careium ökar omsättning men resultatet tyngs av engångseffekter

Välfärdsteknikbolaget Careium ökar omsättningen men resultatet tyngs ned av engångseffekter.

Omsättningen steg 29,3 procent till 178,5 miljoner kronor (138,0). Det är ny rekordnivå. Organisk tillväxt var 184 procent.

Tjänsteförsäljningen uppgick till 139,4 miljoner kronor (112,6) en ökning med 23,8 procent.

Produktförsäljningen uppgick till 39,1 miljoner (25,4) en ökning med 54,2 procent.

Bruttomarginalen uppgick till 39,2 procent (41,9).

Justerat rörelseresultat blev -3,4 miljoner kronor (5,5). Detta avser exklusive omstruktureringskostnader om 20,9 miljoner kronor. Rörelseresultatet har utöver det belastats med kostnader av engångskaraktär om 6,9 miljoner.

Rörelseresultatet blev -24,3 miljoner kronor (5,2).

Resultat per aktie hamnade på -0,83 kronor (0,16).

Fritt kassaflöde före rörelseförvärv uppgick till 4,5 miljoner kronor (-22,5).

Careium ser inga direkta effekter av kriget.

"Vi lämnar nu vårt första kvartal som självständigt bolag bakom oss där vi tagit ytterligare steg mot att bli marknadsledare inom välfärdsteknik i Europa. Vi har i kvartalet publicerat vår års- och hållbarhetsredovisning där ni kan läsa mer om vårt arbete för att skapa en tryggare och bättre omsorg", uppger vd Carl-Johan Zetterberg.

Han ser en god utveckling på alla geografiska marknader.

"Vi har sett en bra utveckling på alla våra geografiska marknader med en ökad försäljning inom både tjänster och produkter. I Norden fortsätter vi att göra stora framsteg där vi i kvartalet vunnit och implementerat ett antal nya avtal. I Storbritannien har vi under kvartalet haft en stark produktförsäljning och vi ser en ökad efterfrågan på digitala trygghetslarm på marknaden, helt i linje med den transformation marknaden håller på att genomgå", skriver han.

Careium, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning178,5138,029,3%
Rörelseresultat-24,35,2
Rörelsemarginal3,8%
Rörelseresultat, justerat-3,45,5
Rörelsemarginal, justerad4,0%
Resultat per aktie, kronor-0,830,16
Fritt kassaflöde före rörelseförvärv4,5-22,5


http://media.finwire.com/media/FWS0073542-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Careium

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Careium

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt