Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Carrefour

Carrefour utpekad som mest troliga uppköpskandidaten i Europa - Bloomberg-enkät

Franska detaljhandelsjätten Carrefour pekas ut som den mest troliga uppköpskandidaten i Europa, enligt en enkät som Bloomberg genomfört. De 20 svarande var analytiker, aktiemäklare och fondförvaltare och nio av dessa pekade ut Carrefour.

På andraplats kom franska satellitbolaget Eutelsat som sex av de svarande tror kommer få bud på sig. Enligt Goldman Sachs är det en av industrins mer "köpbara" bolag och det skulle kunna generera en avkastning om 10 procent för ett Private Equity-bolag eller ännu mer om man låser upp synergier tillsammans med en annan satellitoperatör.

På tredje plats kom Ubisoft, KPN, Prosieben och Siemens Gamesa. Särskilt Ubisoft har möjlighet att få ett bud på sig på grund av den väldigt aktiva förvärvsaktiviteten inom spelsektorn, vilket bland annat exemplifierats genom Microsofts enorma uppköp av Activision Blizzard.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt