Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Catena

Catena Media uppges vara nära att slutföra försäljning av Askgamblers - IGB

Affiliatebolaget Catena Media är nära att stänga en försäljning av Askgamblers efter att bolaget gått vidare med en förmodad köpare. Det uppger insatta källor för branschsajten iGB.

En affär är nära förestående med den tilltänkta köparen, även om andra budgivare fortfarande är med i förhandlingarna, enligt källorna.

Enligt uppgifterna till iGB kommer köpeskillingen för Askgamblers att vara betydligt lägre än Catena Medias ursprungliga begärda pris och aktieägarnas initiala förväntningar.

Catena Media lanserade en strategisk översyn i maj och uppgav då att bland annat delar av dess financial trading-division och flaggskeppvarumärket Askgamblers var till försäljning. "Strategiskt intresse från tredje part att förvärva vissa tillgångar föranledde den strategiska översynen", sade Catena Media vid tillfället.

Aktien stiger med nära 7 procent i måndagens handel.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Catena Media

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Catena Media

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt