Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

CD

CD Projekt Red ökade nettoresultatet som väntat i första kvartalet - omsättning något lägre än väntat

Den polska spelutvecklaren CD Projekt Red, känd för bland annat Witcher-serien, rapporterar en omsättning som var lägre än väntat under första kvartalet. Nettoresultatet var i linje med marknadens förväntningar.

Omsättningen steg 9,4 procent till 216,1 miljoner zloty (197,6). Utfallet kan jämföras med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 222,9.

Resultatet efter skatt blev 68,9 miljoner zloty (32,5), analytikerkonsensus 68,3.

- Next-gen versionen av Cyberpunk, som släpptes tillsammans med en större uppdatering, hade en positiv effekt på spelets uppfattning och försäljningssiffror, särskilt på konsoler. Vi fortsätter att förbättra Cyberpunk, även om det team som tilldelats denna uppgift nu har krympt avsevärt. Huvuddelen av vår utvecklingskapacitet ägnas för närvarande åt den stora berättelsedrivna expansionen för spelet, som vi planerar att lansera nästa år - säger vd Adam Kiciński.

CD Projekt Red, MPLNQ1-2022KonsensusFörändring mot konsensusQ1-2021Förändring
Nettoomsättning216,1222,9-3,1%197,69,4%
Nettoresultat68,968,30,9%32,5112,0%
Konsensusdata från Bloomberg

http://media.finwire.com/media/FWM0075345-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om CD Projekt

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien CD Projekt

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt