Nyhet

Charge

Charge Amps ökade omsättningen med 80 procent i Q4

Laddspecialisten Charge Amps, som är aktuella för börsen, mer än dubblade omsättningen under förra året.

Omsättningen steg 145,1 procent till 254,2 miljoner kronor (103,7). I det fjärde kvartalet ökade omsättningen med 80 procent. Några detaljer kring resultatet anger inte företaget.

- 2021 var ett starkt tillväxtår för Charge Amps, där vi tog marknadsandelar på en snabbt växande marknad. Charge Amps har mer än fördubblat sin omsättning årligen sedan 2018 och 2021 blev inget undantag. Vi har även förstärkt vår position på vår hemmamarknad, Sverige, där vi idag är näst största aktören. Det visar att konsumenterna uppskattar våra smarta, hållbara och snyggt designadeprodukter och att vi är på helt rätt väg mot vårt mål att bli en av de ledande aktörerna i Europa, säger Anders Bergtoft, vd på Charge Amps, i en kommentar.

Charge Amps grundades 2012 och finns idag i över 15 länder.

Charge Amps, Mkr20212020Förändring
Nettoomsättning254,2103,7145,1%


http://media.finwire.com/media/FWM006F72A-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Charge Amps

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Charge Amps

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt