Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Citigroup

Citigroup inte längre positiva till kinesiska aktier, stimulanser inte gett resultat - BN

Citigroup är inte längre positiva till kinesiska aktier i sin globala allokering eftersom regeringens stimulanser inte har gett resultat hittills. Det framgår av en analys som Bloomberg News tagit del av.

“Generellt sett har de kinesiska beslutsfattarna inte lyckats övertyga marknaderna (och oss själva) med sina stimulansåtgärder, och vi förväntar oss mer av samma sak framöver, vilket illustreras av den svaga uppgången i kinesiska krediter”, skriver bankens strateger.

Kinas tillväxt har i år hämmats av bland annat nolltoleranspolitiken mot covid-19. Enligt Citigroup väntas denna strategi inte ändras efter kommunistiska partiets folkkongress i oktober.

Citigroup rekommenderar fortsatt undervikt på globala aktier, men flyttar upp Brasilien till neutral från undervikt. Inom utvecklade marknader är banken neutral till USA medan man intar en lång position i brittiska aktier.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt