CMA överväger granskning av Microsoft och OpenAI:s samarbete (uppdatering)
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

CMA överväger granskning av Microsoft och OpenAI:s samarbete (uppdatering)

CMA

(mer detaljer)

Den brittiska konkurrensmyndigheten CMA ska se över huruvida den ska inleda en granskning av Microsoft och OpenAI:s samarbete i landet. Det framkommer av ett pressmeddelande.

Myndigheten skriver att den vill ha branschens syn på huruvida partnerskapet bolagen emellan varit eller är skadligt för konkurrensen bland AI-utvecklare i Storbritannien.

CMA nämner att det nyligen skett flera förändringar i styrningen av OpenAI, varav några involverade Microsoft.

"Mot bakgrund av denna utveckling utfärdar CMA nu en ITC (inbjudan till parter om att kommentera, reds. anm. ) för att avgöra om partnerskapet mellan Microsoft och OpenAI, inklusive den senaste utvecklingen, har lett till en relevant fusionssituation och, om så är fallet, den potentiella effekten på konkurrensen", heter det i pressmeddelandet.
Myndigheten skriver att utvecklingen av AI går i en rasande hög takt och att det är kritiskt för AI-branschen att det råder en hälsosam konkurrens.

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Microsoft

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Microsoft

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.