Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Coegin Pharma-bolag visar effekt mot blodcancer i prekliniska försök

Bioteknikbolaget Coegin Pharmas portföljbolag Avexxin Oncology har vid ett nyligen genomfört prekliniskt försök med huvudkandidaten AVX420 observerat en betydande effekt i humana blodcancerceller. Det framgår av ett pressmeddelande.

Preliminära resultat visar att Avexxins läkemedelskandidat AVX420 framkallar en specifik form för celldöd, programmerad celldöd, i ett mycket lågt koncentrationsområde specifikt för humana blodcancerceller. Denna känslighet för celldöd observerades inte i humana friska T-celler.

"Detta indikerar att AVX420 har selektiva egenskaper mot blodcancerceller och därmed mindre risk att framkalla biverkningar på det friska immunsystemet, vilket ofta ses vid dagens kombinationsbehandlingar mot cancer", heter det.

- Med dessa data är jag övertygad om att AVX420 har potential att hjälpa patienter med blodcancer och kan till och med visa sig bli mer effektiv i kombination med andra existerande behandlingsstrategier, säger John Zibert, vd för Avexxin Oncology.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Coegin Pharma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Coegin Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt