Nyhet

Coegin

Coegin Pharma minskade förlusten och uppnådde flera milstolpar i Q1

Bioteknikbolaget Coegin Pharma redovisar som planerat ingen omsättning under första kvartalet. Samtidigt minskade rörelseförlusten.

"Coegin Pharma har under årets första kvartal tagit viktiga steg i arbetet med att stärka projektportföljen och bolagets förutsättningar för de kommande två åren. Fusionen med Follicum avlutades i februari. I mars kunde vi presentera positiva resultat från COAK-studien. Med dessa viktiga milstolpar som grund inleddes planeringen av den vidare utvecklingen av AVX001 inom basalcellscancer, utvecklingen av FOLpeptiderna (från förvärvet av Follicum) inom diabeteskomplikationer och en djupgående analys av kliniska data från FOL005 inom behandling av håravfall", inleder Tore Duvold sitt vd-ord.

Rörelseresultatet blev -6,7 miljoner kronor (-10,1).

Resultatet före och efter skatt var -6,5 miljoner kronor (-10,1).

Resultat per aktie hamnade på -0,009 kronor (-0,020).

Likvida medel uppgick till 24,4 miljoner kronor (27,9).

"Vi vill fortsätta skapa långsiktigt värde för våra aktieägare genom en breddning av vår projektpipeline, en anpassad finansiering och bolagsstruktur och ett begränsat kapitalbehov. Vi vill skapa en sund riskspridning i projektportföljen och därigenom bli ett attraktivt investeringsalternativ inom life science sektorn för investerare och samarbetspartners som önskar bred ledningskompetens, tillväxt och värdeförädling, tidiga exits för våra portföljbolag och en kostnadseffektiv affärsmodell", avslutar Duvold vd-ordet.

Coegin Pharma, MkrQ1-2022Q1-2021
Nettoomsättning0,00,0
Rörelseresultat-6,7-10,1
Resultat före skatt-6,5-10,1
Nettoresultat-6,5-10,1
Resultat per aktie, kronor-0,009-0,020


http://media.finwire.com/media/FWS0074C68-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Coegin Pharma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Coegin Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt