Nyhet

Coegin Pharma uppdaterar strategisk plan för kommande två år

Bioteknikbolaget Coegin Pharmas styrelse har beslutat om en uppdaterad strategisk plan för de kommande två åren. Upplägget innefattar en breddning av företagets projektpipeline samt en anpassad finansierings- och bolagsstruktur, framgår det av ett pressmeddelande.

Bolaget förklaras på kort tid ha tagit viktiga steg framåt och stärkt sina nyckelkompetenser, sin bolagsstruktur samt sin produktportfölj.

Nästa steg på resan mot att skapa långsiktiga värden förklaras vara redo att tas, genom ett flertal unika projekt samt kompetenser inom läkemedels- och affärsutveckling i kombination med ett begränsat kapitalbehov.

I och med den nya planen förändras bolaget i praktiken till ett investmentbolag inom life science, genom att de ämnar identifiera och värdeförädla utvecklingsprojekt i preklinik och tidiga kliniska studier med en potential för värdeförädling och tidig exit.

"Vi vill med denna strategiska plan skapa en balanserad riskspridning i projektportföljen och därigenom bli ett attraktivt investeringsalternativ inom life science-sektorn för investerare och samarbetspartners som önskar bred ledningskompetens, tillväxt och värdeförädling, tidiga exits för våra portföljbolag och en kostnadseffektiv affärsmodell", kommenterar Coegin Pharmas vd Tore Duvold.

Coegin Pharma slutförde under första kvartalet sitt förvärv av Follicum.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Coegin Pharma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Coegin Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt