Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Coegin Pharma uppdaterar strategisk plan för kommande två år

Bioteknikbolaget Coegin Pharmas styrelse har beslutat om en uppdaterad strategisk plan för de kommande två åren. Upplägget innefattar en breddning av företagets projektpipeline samt en anpassad finansierings- och bolagsstruktur, framgår det av ett pressmeddelande.

Bolaget förklaras på kort tid ha tagit viktiga steg framåt och stärkt sina nyckelkompetenser, sin bolagsstruktur samt sin produktportfölj.

Nästa steg på resan mot att skapa långsiktiga värden förklaras vara redo att tas, genom ett flertal unika projekt samt kompetenser inom läkemedels- och affärsutveckling i kombination med ett begränsat kapitalbehov.

I och med den nya planen förändras bolaget i praktiken till ett investmentbolag inom life science, genom att de ämnar identifiera och värdeförädla utvecklingsprojekt i preklinik och tidiga kliniska studier med en potential för värdeförädling och tidig exit.

"Vi vill med denna strategiska plan skapa en balanserad riskspridning i projektportföljen och därigenom bli ett attraktivt investeringsalternativ inom life science-sektorn för investerare och samarbetspartners som önskar bred ledningskompetens, tillväxt och värdeförädling, tidiga exits för våra portföljbolag och en kostnadseffektiv affärsmodell", kommenterar Coegin Pharmas vd Tore Duvold.

Coegin Pharma slutförde under första kvartalet sitt förvärv av Follicum.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Coegin Pharma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Coegin Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt