CoinShares vd ser en stor möjlighet när marknaden regleras
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

CoinShares vd ser en stor möjlighet när marknaden regleras

CoinShares

CoinShares, som specialiserar sig på investeringar i och förvaltning av digitala tillgångar, har blivit en av de största förvaltarna av digitala tillgångar i världen och erbjuder investeringstjänster för såväl institutionella som privata kunder.

Företagets huvudfokus är att ge investerare enkel och säker exponering mot digitala tillgångar som Bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor. Detta görs bland annat med börshandlade produkter, ETP, som gör det möjligt för investerare att få exponering mot digitala tillgångar som exempelvis bitcoin utan att behöva förvalta tillgångarna själva.

Det tio år gamla företaget har sitt huvudkontor på Jersey och regleras bland annat av Storbritanniens finansiella tillsynsmyndighet FCA. CoinShares utmärker sig genom sina säkerhetsrutiner och sin efterlevnad av regleringar, vilket har gett bolaget ett rykte som en pålitlig och tillförlitlig förvaltare av digitala tillgångar.

"Vi kommer från traditionell finans så för oss så är det normalt med regelefterlevnad, men sektorn i sig är inte van vid det, vilket ger oss ett stort mervärde", säger vd Jean-Marie Mognetti i en intervju med Finwire.

Kryptomarknaden regleras i allt större grad, vilket Mognetti pekar ut som en stor möjlighet för CoinShares, som varit lönsamt sedan 2017.

"Regelefterlevnad är ingenting man kan implementera i efterhand, utan det är något man bygger en verksamhet runt. Det finns en stor kapacitet för oss att dra nytta av vår position, som tidigare ansågs vara alltför konservativ och tråkig", förklarar CoinShares-chefen.

Historiskt har cirka 60 procent av bolagets intäkter genereras från avgifter baserat på förvaltade tillgångar, medan resterande del har kommit från diverse kapitalmarknadsaktiviteter. Bolagets ambition är att fortsätta öka andelen av sina intäkter som kommer från kapitalförvaltningen.

CoinShares aktie har utvecklats i nära paritet med Bitcoin och sektorn i helhet.

"I vissa fall använder investerare aktien för att få beta mot Bitcoin och handlar aktien som Bitcoin utvecklas. Det ger inte en rättvis bild över våra intäkter, men så är det och det är okej", uppger Mognetti och lyfter fram att det finns mer värde i CoinShares än i Bitcoin.

Han spår att 2023 kommer att bli ett år präglat av strukturering, konsolidering och utveckling både för sektorn men också för bolaget. Vidare spår han att institutionella investerare kommer ge sig in i branschen under andra halvan av 2024, när regulatoriska krav börjar implementeras i Europa, USA och Storbritannien.

"Vi är på väg ut från en björnmarknad inom krypto och 2023 kommer bli ett viktigt år för att göra oss redo för nästa cykel", avslutar Mognetti.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om CoinShares

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien CoinShares

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.