Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Commerzbank

Commerzbank minskade vinsten mindre än väntat under tredje kvartalet

Tyska storbanken Commerzbank rapporterar en vinstminskning på 52 procent under tredje kvartalet.

Nettoresultatet blev 195 miljoner euro mot 403 miljoner euro samma period året innan. Utfallet var dock bättre än förväntade 116 miljoner euro, enligt analytikerkonsensus sammanställd av banken.

Resultatet har dämpats av problemen vid den polska verksamheten, mBank, vars rörelseresultatet blev -528 miljoner euro. Även omsättningen var negativ på -278 miljoner euro.

Intäkterna på koncernnivå minskade med 5,9 procent.

En ljusglimt är att det viktiga räntenettot förbättrades med hela 44,5 procent till 1 621 miljoner euro under perioden (1 122). Lyftet är ett resultat av högre räntor.

Commerzbank upprepar sina utsikter för helåret.

Commerzbank, MEURQ3-2022KonsensusFörändring mot konsensusQ3-2021Förändring
Intäkter1 8862 004-5,9%
Räntenetto1 6211 12244,5%
Rörelseresultat282472-40,3%
Nettoresultat19511668,1%403-51,6%
Konsensusdata från bolaget

http://media.finwire.com/media/FWM007E3B5-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Commerzbank

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Commerzbank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt