Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Compodium

Compodium ökade ARR med 71 procent under fjärde kvartalet

Compodium redovisar ökande omsättning men också ökad förlust under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan.

Omsättningen steg 38,7 procent till 17,2 miljoner kronor (12,4).

Ebitda-resultat blev -5,3 miljoner kronor (1,4). Rörelseresultatet blev -8,5 miljoner kronor (-0,6).

Resultatet efter skatt blev också -8,5 miljoner kronor (-0,7). Justerat resultat per aktie blev -0,80 kronor (-0,11).

ARR uppgick till 15,7 miljoner kronor (9,1), vilket innebär en ökning med 71 procent jämfört med samma period i fjol.

"Vi började året med att stänga flera spännande avtal där det är värt att nämna att vi har fått fortsatt förtroende att leverera vår säkra videomötestjänst till Inera, en affär som estimeras vara värd mer än 60 miljoner kr. Vi har även skrivit avtal med Göliska IT som kommer att leverera Compodiums säkra meddelanden till sex kommuner, bland andra Lidköping", kommenterar den nytillträdde verkställande direktören Jón Grétar Guðjónsson.

"Vi fortsätter att utöka vårt erbjudande för att säkerställa en trygg vardag för våra användare. Vi har sett att våra produkter gör livet lättare, sparar tid och har en positiv inverkan på miljön. Det ska helt enkelt vara lätt att göra rätt", avslutar Guðjónsson sitt vd-ord.

Compodium, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning17,212,438,7%
EBITDA-5,31,4
EBITDA-marginal11,3%
Rörelseresultat-8,5-0,6
Nettoresultat-8,5-0,7
Resultat per aktie, justerat, kronor-0,80-0,11


http://media.finwire.com/media/FWS007138E-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Compodium

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Compodium

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt