Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Copperstone

Copperstone Resources rapporterar minskat rörelseresultat under andra kvartalet

Mineralprospekteringsbolaget Copperstone Resources redovisar som planerat ingen omsättning under andra kvartalet. Rörelseförlusten ökade.

Rörelseresultatet blev -4,9 miljoner kronor (-3,4).

Resultatet före och efter skatt var -5,5 miljoner kronor (-3,6).

Resultat per aktie hamnade på 0 kronor (0).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -10,7 miljoner kronor (-4,7).

Likvida medel uppgick till 233,5 miljoner kronor (185,4).

"Den ökade turbulens som vi sett i omvärlden på senare tid har hittills haft begränsad påverkan på Copperstone och vår verksamhet. Kopparpriset har visserligen gått ned en hel del jämfört med de rekordnoteringar som sågs under 2021 och i början av 2022, men dollarn har också stärkts avsevärt mot kronan vilket i förlängningen skulle begränsa effekterna av en prisnedgång för koppar i vår kalkyl för framtida intäkter", säger vd Anna Tyni.

"Kortsiktiga svängningar av kopparpris och valutor påverkar oss inte i den förberedelsefas vi är i nu. Ur ett längre perspektiv ser vi fortsatt ett stort efterfrågegap på koppar som vi vill vara med att täcka. Därutöver gynnas vi av trenden för mer lokalt producerade mineraler samt en långsiktigt ökad efterfrågan från framtida europeiska kunder".

Copperstone Resources, MkrQ2-2022Q2-2021Förändring
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-4,9-3,4
Resultat före skatt-5,5-3,6
Nettoresultat-5,5-3,6
Resultat per aktie, kronor00
Kassaflöde från löpande verksamhet-10,7-4,7
Likvida medel233,5185,425,9%


http://media.finwire.com/media/FWS0079515-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Copperstone

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Copperstone

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt