Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Creades

Creades lämnar oförändrad utdelning (uppdatering)

(uppdatering avser vd-kommentar)

Investmentbolaget Creades föreslår en oförändrad utdelning för helåret.

Rörelseresultatet blev 829 miljoner kronor (1 459) i det fjärde kvartalet.

Resultatet före skatt var 837 miljoner kronor (1 458). Resultatet efter skatt blev 837 miljoner kronor (1 432). Resultat per aktie hamnade på 6,16 kronor (10,55).

I utdelning föreslås 1,40 kronor per aktie (1,40). Utdelningen betalas ut kvartalsvis om 0,35 kronor per aktie och kvartal.

Substansvärde per aktie låg på 65 kronor (100). För helåret blev avkastningen på substansvärdet -30 procent (+52). Börsen backade under samma period 22 procent (+39).

I det fjärde kvartalet ökade substansvärdet med 10 procent. Börsen gav en avkastning om 11 procent.

Investmentbolaget har som målsättning att slå börsen. Fjolåret var det avkastningsmässigt sämsta i bolagets historia. I december slog dock Creades börsen index med 4 procentenheter.

"För Creades vidkommande sätter vi nu punkt för sorgearbetet efter årets svaga resultat. Och kanske vågar vi till och med drista oss till viss positivism vad gäller den framtida börsutvecklingen? Efter ett år där värderingarna kommit ned ordentligt och ett stort antal negativa risker redan materialiserats kan kanske även den krasse realisten finna
skäl för viss optimism?", avslutar vd John Hedberg sitt vd-ord i rapporten.

Creades genomförde inga stora transaktioner under det fjärde kvartalet.

"Den aktiva förvaltningen har därtill utnyttjat årets turbulenta marknad till att investera i nya innehav på attraktiva värderingar vilket på kort sikt lett till att den Aktiva förvaltningen avkastat i
linje med OMXSGI under det fjärde kvartalet. Detta ger även fog för viss optimism inför kommande år", skriver han.

Creades-chefen lyfter även upp att Creaspac gått starkare än index.

"Bolaget har under året upplevt en tilltagande positiv marknadsmiljö där det tuffare klimatet för traditionella börsnoteringar gjort att värdet av en SPAC-notering som Creaspac kan erbjuda ökat i attraktivitet. Detta syns tydligt i såväl numerär som kvalitet på de diskussioner bolaget är engagerat i", uppger John Hedberg.


Creades, MkrQ4-2022Q4-2021Förändring
Rörelseresultat8291 459-43,2%
Resultat före skatt8371 458-42,6%
Nettoresultat8371 432-41,6%
Resultat per aktie, kronor6,1610,55-41,6%
Substansvärde per aktie, kronor65100-35,0%
Utdelning per aktie, kronor1,401,400,0%


http://media.finwire.com/media/FWM0082584-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Creades

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.