Creaspac minskade förlusten - hade en relativt långt gången process
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Creaspac minskade förlusten - hade en relativt långt gången process

Creaspac

Spac-bolaget Creaspac minskade förlusten i det andra kvartalet. Företaget upprepar sin målsättning om att hitta ett onoterat bolag i storleksordningen 2-5 miljarder kronor.

Rörelseresultatet blev -3 miljoner kronor (-7). Resultatet efter skatt blev -3 miljoner kronor (-7). Resultat per aktie hamnade på -0,12 kronor (-3,06).

Vd John Hedberg skriver i rapporten att marknaden har likheter med bostadsmarknaden i Stockholm. Han menar att säljarna precis som på bostadsmarknaden ofta har en prisförväntan som ligger kvar på tidigare gällande nivåer. Framöver uppstår dock ett jämviktsläge.

"Under kvartalet har vårt arbete med att söka och utvärdera investeringsmöjligheter varit förhållandevis intensivt med bland annat en relativt långt gången process som avbröts i ett sent skede då marknadsoron medförde att bolagets värdering hamnade utanför det intervall inom vilket vi kan investera. Parallellt med detta har vi fört andra mer eller mindre framskridna diskussioner som även de inte nått i mål av anledningen att vi inte lyckats enas med
säljarna om en gemensam värdering", skriver han.

Hedberg fortsätter.

"Mot bakgrund av den senaste tidens marknadsutveckling har det onekligen varit en fördel att ha
pengar i kassan (jämfört med på börsen). Utöver att kapitalet i nominella termer är intakt har även vår relativa köp- och konkurrenskraft stärkts vilket gagnar oss den dag vi kommer i mål med det bolag vi vill köpa."

Creaspac, MkrQ2-2022Q2-2021
Rörelseresultat-3-7
Nettoresultat-3-7
Resultat per aktie, kronor-0,12-3,06


http://media.finwire.com/media/FWM0079903-table-1

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Creaspac

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Creaspac

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.