Nyhet

Creaspac

Creaspac rapporterar en förlust på 2 miljoner kronor i första kvartalet

Spac-bolaget Creaspac rapporterar en förlust på 2 miljoner kronor i första kvartalet 2022.

Nettoomsättningen uppgick till noll kronor.

Rörelseresultatet blev -2,0 miljoner kronor.

Resultatet efter skatt blev -2,0 miljoner kronor.

Resultat per aktie hamnade på -0,08 kronor.

Då Creaspac är ett förvärvsbolag kommer bolaget inte att ha några intäkter. Till dess ett förvärv genomförts kommer därför resultatet att vara negativt.

- Det marknadsklimat Creaspac möter idag är tydligt annorlunda jämfört med situationen för ett halvår sedan. Den vid den tiden mycket höga aktiviteten på marknaden för såväl privata som publika transaktioner drev upp målbolagens prisförväntningar till en nivå vi inte bedömde som attraktiv och som lök på laxen stod noteringsfönstret vidöppet vilket resulterade i att några av de potentiella transaktioner vi var aktiva i valde att gå till börsen genom en traditionell noteringsprocess. I skrivande stund går dynamiken åt det omvända hållet med såväl en mer balanserad syn på värderingar, i synnerhet för den typ av bolag Creaspac har sikte på, som en mer utmanande och delvis stängd marknad för noteringar vilket naturligen är positivt för Creaspacs konkurrenskraft. Den konkreta effekten för oss som bolag är att vi nu ser en högre andel högkvalitativa och mer framskridna förvärvsdiskussioner, kommenterar vd John Hedberg i delårsrapporten.

- Den allt annat överskuggande prioriteten för vår verksamhet är att genomföra ett förvärv av ett kvalitetsbolag med goda utsikter för långsiktigt värdeskapande för Creaspacs aktieägare. Ur ett synsätt får detta gärna hända förr snarare än senare då pengar i arbete är bättre än pengar på banken. Ur ett annat, och lika giltigt, perspektiv är tålamod en dygd. Mot bakgrund av den senaste tidens marknadsutveckling har det onekligen varit en fördel att ha pengar i kassan (jämfört med på börsen). Utöver att kapitalet i nominella termer är intakt har även vår relativa köp- och konkurrenskraft stärkts vilket gagnar oss den dag vi kommer i mål med det bolag vi vill köpa. Vi är tacksamma för det förtroende ni som aktieägare ger oss och ser fram emot att fortsätta förvalta detta viktiga uppdrag på bästa möjliga vis, avslutar John Hedberg.

Creaspac, MkrQ1-2022
Nettoomsättning0
Rörelseresultat-2,0
Nettoresultat-2,0
Resultat per aktie, kronor-0,08


http://media.finwire.com/media/FWM0074A7F-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Creaspac SPAC

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Creaspac SPAC

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt