Nyhet

Creaspac

Creaspac redovisar mindre förlust för Q4 - bedömer att marknadsutvecklingen gynnar bolaget

Spac-bolaget Creaspac redovisar som planerat ingen omsättning under fjärde kvartalet. Rörelseförlusten minskade. Styrelsen föreslår ingen utdelning.

Rörelseresultatet blev -2 miljoner kronor (-10).

Resultat per aktie hamnade på -0,06 kronor (0,00).

Ingen utdelning föreslås.

Likvida medel uppgick till 2 459 miljoner kronor.

"Under vårt dryga halvår som aktivt, noterat bolag har Creaspacs team arbetat i högt tempo med att söka och utvärdera investeringsmöjligheter. Målet för detta arbete är att hitta ett onoterat bolag med ett marknadsvärde i storleksordningen 2-5 miljarder kronor i syfte att genom förvärv notera detta bolag", skriver vd John Hedberg i rapporten.

Han menar att affärsklimatet successivt blivit alltmer gynnsamt för bolaget. Den svagare börsen bedöms gynna bolaget.

"Allt annat lika har detta varit positivt för Creaspacs konkurrenskraft och vi upplevde en viss ökning i antalet nya dialoger och även en högre kvalitet på de diskussioner vi för vilket bådar
gott för framtiden", uppger Creaspac-chefen.

Han uppger också att man på marginalen vill göra ett förvärv förr snarare än senare.

Creaspac, MkrQ4-2021Q4-2020
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-2-10
Resultat per aktie, kronor-0,060,00
Likvida medel2 459
Utdelning per aktie, kronor0


http://media.finwire.com/media/FWM006F3A8-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Creaspac SPAC

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Creaspac SPAC

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt