Creaspac redovisar oförändrat rörelseresultat
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Creaspac redovisar oförändrat rörelseresultat

Creaspac

Spac-bolaget Creaspac redovisar som väntat ett oförändrat rörelseresultat för det försat kvartalet.

Rörelseresultatet blev -2 miljoner kronor (-2). Resultatet efter skatt blev 11 miljoner kronor (-2). Resultat per aktie hamnade på 0,44 kronor (-0,08).

Vd John Hedberg skriver i rapporten att bolaget snart kan vara ensamma om att vara en större spac i Sverige. Detta då de två andra aktörerna har funnit sina objekt.

"Om dessa avsikter genomförs som planerat innebär det att Creaspac blir ensamt kvar som större spac på börsen. En naturlig fråga är om detta kan leda till att vi känner oss stressade att genomföra ett förvärv i Creaspac. Den frågan har ett mycket enkelt svar - vår allt annat överskuggande prioritet är att göra ett bra förvärv", uppger han.

Det är inte heller uteslutet att kassan helt sonika delas ut till aktieägarna. Detta om man inte finner ett tillräckligt attraktivt målbolag inom ett drygt år.

"Mot bakgrund av den för stunden och för oss positiva marknadsutvecklingen och det faktum att vi nu är ensamma kvar bland de större spac-bolagen vågar jag dock påstå att sannolikheten för en affär under det kommande året är högre än den var för ett år sedan", uppger Creaspac-chefen.

Han tar även upp marknadsklimatet.

"Även det fortsatt rörliga marknadsklimatet på Stockholmsbörsen är positivt för Creaspacs vidkommande i bemärkelsen att fönstret för traditionella börsnoteringar fortsatt är mer eller mindre stängt. Detta ökar naturligen den relativa styrkan av Creaspacs erbjudande om notering genom förvärv från ett spac-bolag som oss", skriver han i rapporten och fortsätter.

"En ytterligare positiv omständighet är att marknaden för onoterade bolag – där vi letar efter målbolag att förvärva – ur vårt perspektiv blivit alltmer välfungerande då köpare och säljare nu ligger närmre varandra vad gäller värderingsförväntningar vilket i förlängningen skapar förbättrade möjligheter att komma till avslut. Den konkreta effekten i vårt dagliga arbete är att vi ser en tydlig förbättring i såväl numerär som kvalitet vad gäller de diskussioner med möjliga målbolag vi är involverade i."

Creaspac, MkrQ1-2023Q1-2022
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-2-2
Nettoresultat11-2
Resultat per aktie, kronor0,44-0,08


http://media.finwire.com/media/FWM0089113-table-1

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Creaspac

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Creaspac

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt