Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Credit Suisse vill inleda rättsligt förfarande mot Softbank - FT

Investmentbanken Credit Suisse har ansökt om tillstånd för att få inleda ett rättsligt förfarande mot japanska konglomeratet Softbank. Ärendet gäller det kollapsade Greensill Capital, rapporterar Financial Times.

Credit Suisse menar att Softbank inlett en finansiell omstrukturering av amerikanska byggkoncernen Katerra som kostat investmentbankens kunder stora summor pengar. Katerra, som nu har gått i konkurs, backades tidigare av en av Softbanks teknikfonder - kallade Vision Funds.

Den specifika konflikten rör en nödinjektion till byggkoncernen som beviljades i slutet av 2020, genom stöd från Greensill. Pengarna, som kom från företaget, hade lånats av Credit Suisses kunder - och gick senare upp i rök när företaget försattes i konkurs.

Upptrappningen av fallet är det senaste tecknet på kraftigt försämrade relationer mellan Credit Suisse och Softbank, som en gång var storkund till den schweiziska banken.

Ett godkännande skulle potentiellt sätta Softbank under ännu mer press, då konglomeratet häromdagen presenterade en storförlust om 23,4 miljarder dollar under andra kvartalet .

https://www.ft.com/content/4b38bc80-d85e-4fcb-895d-1c78b3c3920d

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Softbank

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Softbank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt