Dagligvaruhandeln steg 6,8 procent i oktober - Svensk Dagligvaruhandel
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Dagligvaruhandeln steg 6,8 procent i oktober - Svensk Dagligvaruhandel

Dagligvaruhandeln

Försäljningen inom dagligvaruhandeln ökade med 6,8 procent under oktober jämfört med samma period i fjol. Det visar Dagligvaruindex från branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel.

Kalendereffekten var -0,2 procent under månaden. Prisökningen för livsmedel och alkoholfria drycker uppgick under månaden till 6,6 procent enligt SCB, vilket innebär att den prisjusterade försäljningsutvecklingen i dagligvaruhandeln var 0,1 procent. Justerat både för prisökning och kalendereffekt var utvecklingen 0,4 procent.

- Den prisjusterade försäljningsutvecklingen i dagligvaruhandeln var i oktober positiv för första gången sedan i april 2022. Då volymerna är på samma nivå som under oktober månad i fjol indikerar detta att det förändrade konsumentbeteendet har stabiliserats, säger Karin Brynell, vd på Svensk Dagligvaruhandel.

Försäljningen i butik steg med 6,9 procent, medan e-handeln ökade 4,6 procent. E-handelns andel av dagligvaruförsäljningen var 4,3 procent.

- E-handelstillväxten på 4,6 procent är högre än på länge. E-handelsandelen är dock lägre än för två år sedan, även om den under året har stabiliserats strax över 4 procent, avslutar Karin Brynell.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Axfood

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt