Nyhet

Danone

Danone presenterar ny strategi och finansiella mål - under ledning av ny vd

Den franska livsmedelskoncernen Danone vill öka investeringarna i sina varumärken och aktivt rotera i bolagets tillgångsportfölj, för att samtidigt öka intäkterna genom en ny strategiplan under ledning av nya vd:n Antoine de Saint-Affrique. Det framgår av ett pressmeddelande.

Danone är världens största yoghurttillverkare och den nya strategin ämnar leda till hållbar och konkurrenskraftig tillväxt.

I samband med planen har bolaget presenterat förväntningar kring hur räkenskaperna kommer se ut framöver. De spår att rörelsemarginalen kommer sjunka till strax över 12 procent i år, från 13,7 procent förra året. Den jämförbara försäljningen förväntas öka med mellan 3-5 procent under 2022 såväl som under 2023-2024. Motsvarande siffra förra året var 3,4 procent.

Rörelseresultatet spås under 2023-2024 växa snabbare än den jämförbara försäljningen.

Nye vd:ns främsta utmaning beskrivs av Reuters vara att öka försäljningen inom koncernens tre verksamheter - mejeriprodukter och växtbaserade produkter, modersmjölksersättning samt flaskvatten.

Danone äger bland annat Evian och Activia, två stora aktörer inom dricksvatten respektive yoghurt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Danone

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Danone

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt