Nyhet

Danone

Danone rapporterar högre försäljning än väntat

Franska mejerijätten Danone ökade sin jämförbara försäljning med 7,1 procent under första kvartalet, jämfört med året innan. Utfallet motsvarar den snabbaste tillväxttakten på sju år och är bättre än väntade 5,7 procent enligt analytikerna, rapporterar Bloomberg News.

Tillväxten går att hänföra till konsumenter som valt att oftare besöka restauranger och köpa bolagets vatten som marknadsförs under Evian. Försäljningen av flaskvatten var upp hela 16 procent mot fjolåret.

Danone upprepar sin prognos om en rörelsemarginal på drygt 12 procent under 2022, vilket i sådana fall innebär den lägsta på över ett årtionde. Marginalen uppgick till 13,7 procent förra året och var 15,2 procent år 2019. Jämförbara försäljningen väntas öka 3-5 procent fram till och med 2024.

https://www.globenewswire.com/news-release/2022/04/20/2425145/0/en/Danone-Good-start-to-the-year-with-all-geographies-and-categories-growing-2022-guidance-reiterated.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Danone

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Danone

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt