Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Delivery

Delivery Hero uppges säga upp 156 personer - Der Spiegel

Tyska matleveransbolaget Delivery Hero kommer att säga upp 156 anställda, vilket motsvarar fyra procent av kontorspersonalen. Det enligt Der Spiegel som hänvisar till ett internt mejl från vd Niklas Östberg.

I mejlet uppges det att beslutet togs efter noggrant övervägande för att nå de ambitiösa mål som satts för 2023. Bolaget förväntar sig gå med vinst för första gången i år.

Enligt Östberg kommer nedskärningarna att skapa en “smidigare och mer effektiv organisation”.

De flesta som sägs upp jobbar idag vid huvudkontoret i Berlin.

Delivery Hero sysselsätter totalt cirka 49 000 personer. Tidigare idag meddelade även spanska Glovo, som ingår i Delivery Hero, att de säger upp 250 anställda.

https://www.spiegel.de/wirtschaft/delivery-hero-kuendigt-neue-entlassungen-an-a-23d5d541-f3c3-4e4a-b3dd-49f5d75504d4

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.