Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Di

Di ger en köprekommendation för ratade Axfood

Dagens industri väljer att utfärda en ny köprekommendation på dagligvarubolaget Axfood efter att ha träffat rätt senast 2021.

Ett år efter den rekommendationen hade aktien rusat 38 procent medan börsen var ner 10 procent.

Under 2023 har Axfood dock tillhört börsens förlorare i samband med att fokus återigen skiftat över till tillväxtbolag. Aktien är ner 13 procent, lika mycket som börsen gått upp.

Enligt Di är aktien köpvärd för den som tror att börsens rally under hösten och vintern liknar den från hösten 2021, eller överlag letar efter ratade aktier. Di anser också att bolaget till skillnad från aktiemarknaden kommer lyfta den justerade nettovinsten i år.

“Med en helt konjunkturokänslig verksamhet, en p/e-talsvärdering som inte är särskilt mycket högre än börsgenomsnittet, en direktavkastning på förhållandevis goda 3,3 procent och avkastning på 40 procent på eget kapital är Axfood en långsiktigt intressant aktie som mycket väl kan vända upp till 280 kronor på ett års sikt om intresset för aktien åter vaknar till liv”, skriver tidningen.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Axfood

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Axfood

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt