Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Disney

Disney ersätter sin innehållschef

Amerikanska nöjesbolaget Walt Disney har bytt ut sin högst uppsatta innehållschef Peter Rice. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande. Istället kommer Dana Walden att överta positionen som ordförande för Disney General Entertainment Content.

Enligt CNBC kom nyheten som en överraskning för Peter Rice. Som förklaring fick Rice att han inte passade in i Disneys kultur. Enligt en källa till CNBC har Disneys vd Bob Chapek fått feedback från kollegor som gjorde att han valde att sparka Rice. Bland annat uppges Rice ha suttit på information utan att dela med sig det till sina medarbetare.

Samtidigt som Rice avskedades uttryckte Walt Disneys styrelse sitt förtroende för Chapek. Vd:n har haft flera kontroverser runt sig under året. Ett exempel är ett bråk som Chapek har haft med Disneys förre vd Bob Iger.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Walt Disney

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Walt Disney

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt