Nyhet

Draftkings

Draftkings ökar intäkterna mer än väntat - höjer prognos

Amerikanska speloperatören Draftkings redovisar en omsättning som var högre än väntat under andra kvartalet. Helårsprognoserna justeras upp och aktien lyfter över 13 procent i förhandeln.

Omsättningen steg 56,4 procent till 466 miljoner dollar (298). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 439.

Justerat ebitda-resultat uppgick till -118,1 miljoner dollar (-95,3), väntat -185,4.

Bolaget drar upp prognosen för årets omsättning till mellan 2,08 och 2,18 miljarder dollar, från tidigare 2,055 till 2,175 miljarder. Det justerade ebitda-resultatet väntas nu bli en förlust på 765-835 miljoner dollar, en förbättring från tidigare bedömning om en förlust på 810-910 miljoner.

Draftkings, MUSDQ2-2022KonsensusFörändring mot konsensusQ2-2021Förändring
Nettoomsättning4664396,2%29856,4%
EBITDA, justerat-118,1-185,4-95,3
Konsensusdata från Factset

http://media.finwire.com/media/FWM0078CA3-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Draftkings

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Draftkings

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt