Duell förvärvar nederländsk aktör inom motocross och offroad - väntas ha stor påverkan på omsättningen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Duell förvärvar nederländsk aktör inom motocross och offroad - väntas ha stor påverkan på omsättningen

Duell

Finska Duell förvärvar nederländska Techno Motor Veghel (TMV). Förvärvet väntas bidra med flera miljoner euro till Duells omsättning och adderar nya varumärken till deras importportfölj. Det framgår av ett pressmeddelande.

Techno Motor är en distributör av motocross- och offroadprodukter, och har en stor marknadsandel inom Benelux-regionen. Bolaget grundades 1977 och är beläget i den så kallade motocross-hubben i Veghel, Nederländerna.

"Vi är mycket nöjda med det här förvärvet, vilket kommer att stärka vår position i Europa, denna gång framför allt på motocrossmarknaden. TMV är en stark och välkänd aktör inom motocross, så transaktionen är väldigt viktig för oss", kommenterar Duells vd Jarkko Ämmälä.

Duell är ett importföretag baserat i Mustasaari, Finland, som omfattar motorcykel-, snöskoter-, båt- och ATV-utrustning. Under första kvartalet i år omsatte Duell cirka 27 miljoner euro och redovisade en rörelseförlust om 0,6 miljoner euro.

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Duell

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Duell

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.