Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Duell

Duell förvärvar nederländsk aktör inom motocross och offroad - väntas ha stor påverkan på omsättningen

Finska Duell förvärvar nederländska Techno Motor Veghel (TMV). Förvärvet väntas bidra med flera miljoner euro till Duells omsättning och adderar nya varumärken till deras importportfölj. Det framgår av ett pressmeddelande.

Techno Motor är en distributör av motocross- och offroadprodukter, och har en stor marknadsandel inom Benelux-regionen. Bolaget grundades 1977 och är beläget i den så kallade motocross-hubben i Veghel, Nederländerna.

"Vi är mycket nöjda med det här förvärvet, vilket kommer att stärka vår position i Europa, denna gång framför allt på motocrossmarknaden. TMV är en stark och välkänd aktör inom motocross, så transaktionen är väldigt viktig för oss", kommenterar Duells vd Jarkko Ämmälä.

Duell är ett importföretag baserat i Mustasaari, Finland, som omfattar motorcykel-, snöskoter-, båt- och ATV-utrustning. Under första kvartalet i år omsatte Duell cirka 27 miljoner euro och redovisade en rörelseförlust om 0,6 miljoner euro.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Duell

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Duell

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt