Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Duell

Duell köper bolag i Storbritannien

Finländska importbolaget Duell förvärvar brittiska Transam, som är en distributör av premiumkläder och tillbehör för motorcyklar, för cirka 11,9 miljoner pund, motsvarande 149 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Duell finansierar köpet genom kassan och nya aktier. Betalningen är uppdelad i två faser, där 60 procent av köpeskillingen betalas när affären stänger i mars, och resterande 40 procent i slutet av 2023.

Transam är grundat 1976, sysselsätter 28 personer och hade under senaste räkenskapsåret en omsättning på 10,7 miljoner pund med en ebita på 2,1 miljoner pund. Bolaget distribuerar sina produkter till över 400 återförsäljare.

Affären uppges vara en del av Duells tillväxtstrategi och skapar en plattform för vidare tillväxt på den brittiska marknaden. Man ser också årliga synergier på cirka 200 000 euro från köpet. Dessa väntas bli realiserade inom 12 månader efter att affären slutförts.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Duell

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Duell

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt